Halaman

Khamis, 17 Mac 2011

Tips Nak Jadikan Facebook Cepat Loading

| assalamulaikum |

aduhh... dah lame rasanya x update blog nie. dah mcm dah berhabuk pn ada blog aq nie..
FUUHHH!!!!! haaaaa.... da xde dah habok. ngee~~~~~~~~~~~ (hehehe)
maklumlah skrg nie rasa2 tak cukup tangan pn ada sbb banyak duk tumpukan
kt blog MPPPU skolah aq.. (http://perwakilanpelajar.blogspot.com).
sampaikan aq abaikan blog nie... hehehehe.. :-) 
Sory k syg... I abaikan U selama nie... (wahhh.. start jiwang dah)
hehehehee... :-p


Sblm tu aus nk ucapkan takziah lah sbb atas bencana Tsunami yang melanda
di Jepun.. Byk pulak yang terkorban ekoran bencana nie..
Sampaikan Ultraman pn x mampu menghalang... HAHAHHAHA..!!!




Ermm.. jap2... korang x rase FB korang jd slow n lambat loading??? knp yea??
byk orag cakap sbb bencana Tsunami di Jepun?? betul ke???
apa kaitan Tsunami di Jepun ngn FB nie????
adooiiiii.. pening kepala nie klau nk fikir.. mcm2 andaian yang timbul.. 

Papepun thnx kt sorang budak nie yang namanya ......???......(pssttt... rahsia)
bagi tips nk jadikan FB cepat loading.. Katanya dari lambat mcm siput blh jadi mcm
siput di-convert ada turbo.. hehehhee.. :-)

so,... jom kite lihat steps mcm mana nk jdkan FB korang cpt loading:



Bagi Pengguna Window :

1. Pergi ke C:\Windows\System32\drivers\etc\
2. Buka “hosts” file dan klik pada Notepad



3. Kemudian korang tambah nombor ni kat bawah sekali

203.106.85.66 www.facebook.com
203.106.85.66 facebook.com 



4. Klik Save. Kalau “Access Denied” Korang hanya perlu copy kat Desktop, Edit > Save, lps tu replace dekat folder  C:\Windows\System32\drivers\etc\




Mudah je kan... Hrp2 korang dpt rasai kelajuan semasa ber-FB nanti.
Tp klau low jgk, try korang g chek bill internet korang
brapa bulan x byr, broadband korang over limit ke, dan sewaktu dgnnya.. HEHEHE;;

| Sekian.. Selamat Mencuba |

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...